Praktisch

door Cranio-Sacraal Therapie


PRAKTISCH


Bij een cranio-sacraalsessie lig je aangekleed op de behandeltafel.  Je draagt best makkelijke, loszittende kledij. Mijn doel is jou te “begeleiden” eerder dan te “behandelen”.  Het resultaat van de behandeling is sterk afhankelijk van de zelf-genezende kracht die in jouw lichaam aanwezig is en die door de behandeling gestimuleerd wordt.  Voor jou als cliënt is “overgave” tijdens de sessie de beste hulp.  Want zo kan men tot diepe ontspanning komen.


Een sessie duurt gemiddeld 1u30 (bij kinderen iets minder) en wordt steeds vooraf gegaan door een vraaggesprek waarin gekeken wordt naar jouw medische voorgeschiedenis en levensloop.  Na de sessie is er tijd om rustig terug te keren in het Nu en al dan niet na te praten.


Hoewel CST een zeer zachte, respectvolle behandeling is, kan het gebeuren dat je na een sessie een reactie krijgt, emotioneel of fysisch omdat je inherente gezondheid terug op de voorgrond wil komen en het lichaam ontgift, afvalstoffen vrijgeeft.  Véél water drinken na een sessie is dan ook aangewezen.


Ik ben afgestudeerd aan de PCSA. Cranio-sacraal therapie maakt al 10 jaar deel uit van mijn leven.  Daarnaast volgde ik nog diverse opleidingen in de aanvullende gezondheidszorgen. Ik ben aangesloten bij Naturopathica, de Belgische wettig erkende beroepsvereniging voor Naturopaten.


Als behandelaar stel ik geen medische diagnoses.  Indien u zich ziek voelt, ga dan altijd eerst naar uw huisarts.  De aangeboden hulp is uitsluitend aanvullend en vervangt geen medisch voorgeschreven behandeling of medicatie. Zoals bij alle aanvullende behandelmethoden is het doel van CST het gezondheidsproces te ondersteunen, uw levenskwaliteit en vitaliteit te helpen verbeteren. Vaak verdwijnen daarbij diverse klachten.  Een bepaald eindresultaat kan nooit gegarandeerd  worden.


Daniëlle Janssens - Cranio-Sacraal Therapie - (+32) 0476 67 39 39